Videojocs d’aventura

septiembre 4, 2010 Deja un comentario Go to comments

Aventura conversacional.  Els videojocs d’aventura van ser, en certa manera, els primers videojocs que es van vendre en el mercat, començant per Colossal Cavi Adventure en els anys 1970. Aquest tipus de joc es va fer famós amb els jocs de la sèrie Zork i va aconseguir arribar a cert nivell de popularitat en els anys 80 que va durar fins a mitjans dels 90. El jugador encarna a un protagonista que en general ha de resoldre incògnites i trencaclosques amb objectes diversos. Els primers videojocs d’aventura eren textuals (aventures textuals, aventura conversacional o ficció interactiva). En aquests, el jugador utilitza el teclat per a introduir ordres com “agafar la corda” o “anar cap a l’oest” i l’ordinador descriu el que passa. Quan l’ús de gràfics es va generalitzar, els jocs d’aventura textuals van deixar pas als visuals (per exemple, amb imatges del lloc present) que van substituir d’aquesta manera les descripcions per text, que s’havien tornat gairebé supèrflues. Aquests jocs d’aventura amb gràfics seguien, no obstant això, servint-se de la introducció de text. A més, segueix existint una comunitat d’autors i jugadors actius de ficció interactiva, encara que la participació de grans empreses comercials és més aviat rara.

Aventura gràfica. Al començament dels 1990, l’ús creixent del ratolí va donar motiu als jocs d’aventura de tipus “Point and clic“, també cridats aventura gràfica, en els quals ja no es feia necessària la introducció de comandos. El jugador pot, per exemple, fer clic amb el punter sobre una corda per a recollir-la.
A la fi dels 1990, aquest tipus de joc va sofrir una important pèrdua de popularitat, les presentacions de productes de masses es van fer rares, fins al punt que va haver qui van predir la mort d’aquest tipus de videojocs. No obstant això, en 2005, els jocs d’aventura van experimentar una tornada amb títols com The Moment of Silence, The Black Mirror, Sherlock Holmes: The Silver Earring o NiBiRu: Age of Secrets. Els grans jocs d’aventura de la història inclouen títols com Day of the Tentacle, els jocs de la sèrie King’s Quest, la sèrie Leisure Suit Larry, Broken Sword, Gabriel Knight Police Quest, Space Quest i els de Monkey Island.
Heus aquí altres exemples de jocs d’aventura de LucasArts: Indiana Jones and the Fate of Atlantis (1992), Maniac Mansion (1987), The Dig (1995), Full Throttle (1995), Mundodisco, Grim Fandango (1998) i Sam Max Hit the Road (1993), i Runaway de Dinamic Multimèdia (2001), Lure of the Temptress de Virgin Interactive (1992), Syberia i Syberia II ambdós de Microïds (2003 i 2004, respectivament), i la sèrie The Legend of Kyrandia de Cing Another Code: TwoMemories (2005), i Hotel Dusk: Room 215 (2007).

Rol. Es caracteritzen per la interacció amb el personatge, una història profunda i una evolució del personatge a mesura que la història avança. Per a assolir l’evolució generalment es fa que el jugador s’embardissi en una aventura on ira coneixent nous personatges, explorant el món per a anar ajuntant armes, experiència, aliats i fins i tot màgia. La inclusió del CDROM va permetre contar la història més detallada, utilitzant vídeos de durada mitja que fan que el jugador s’asseu com dintre d’una pel·lícula. Encara que la majoria de jocs d’aventura inclouen una dosi baixa de RPG, els videojocs de rol purs s’enfoquen específicament a pujar experiència i personalització del personatge, en jocs com The Elder Scroll IV, el crear i personalitzar el teu personatge pot dur fins a 30 hores. Els RPG clàssics, inspirats en els jocs de tauler, realitzen les batalles per torns, és a dir, el jugador usa el seu equip i habilitats apreses per a atacar mitjançant una sèrie de comandos i després ha de quedar estàtic i esperar a rebre l’atac de l’altre jugador o CPU. el millor exemple d’això és Final Fantasy, i Dungeons Dragons.
Si bé en l’actualitat encara existeixen videojocs de rol clàssics, la majoria ara usen el combat en temps real, és a dir, no hi ha pauses i ambdós ataquen al mateix temps.
En altra subcategoria dels videojocs de rol s’han posat de moda els RPG en línia o MMORPG (Massive Multiplayer Online RPG) on cada jugador crea un personatge i mitjançant una connexió a internet, entra a un món on milers de jugadors s’uneixen a l’aventura, exploren, intercanvien i evolucionen junts. El joc amb major auge és sens dubte Tèbia, el mateix que Dark Orbit, on l’addicció a estar dintre del joc ha causat des d’aïllaments i acomiadaments de gent que abandona les seves activitats amb la condició de seguir jugant, fins a persones que es coneixen en el joc i acaben casant-se en la vida real. Fins i tot s’han registrat morts per esgotament en alguns països asiàtics.

  1. Aún no hay comentarios.
  1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: